Rozhovor s Gabrielle Christian
pro callingoutfakes.blogspot.com
(10.1.2011)

Překlad: petrSF

COF: Můžeš nám říct něco málo o "You're Cordially Uninvited" a tvé postavě?

GC: Rose je mladá žena, která se bojí říct rodičům o svém zasnoubení s jinou ženou, Lisou. A já hraju Rose!


COF: Co se podle tebe bude lidem na tom filmu nejvíce líbit?

GC: Ten film především zviditelňuje téma homosexuálních manželství, ze společenského i osobního hlediska. V případě Rose mají její "údajně" konzervativní rodiče možnost poznat její pravé já, ať už ho přijmou nebo ne. Každopádně je Rose zamilovaná a bude si brát jinou ženu a je na ní, aby byla upřímná sama k sobě a k ostatním.


COF: Co vzbudilo tvůj zájem nebo tě inspirovalo, abys vzala tu roli?

GC: Loni na jaře 2010 jsem pracovala s Fontessou De Ridderovou (naší režisérkou) na Girltrash (filmu). Fontessa působila na natáčení jako druhá asistentka režie a já byla unešená její pracovní morálkou i tím, jaký je to člověk. Během natáčení se z nás staly velké kamarádky a v létě mě požádala, jestli bych se nepodívala na scénář YCU. Přečetla jsem si ho a moc se mi líbil. Obzvlášť mě oslovila Rose, protože mě zaujalo, že prochází přiznáním homosexuality jako dospělá. Jako herečka jsem ještě neměla příležitost prozkoumat tenhle aspekt přiznání homosexuality a to ve mě vzbudilo touhu ji hrát.


COF: Můžeš nám prosím vysvětlit, co jsou ty "bonusy", které člověk může získat, když přispěje na tenhle film?

GC: Na naší IndieGoGo stránce se snažíme vybrat peníze na část nákladů na film. V dnešní době je i natáčení krátkých filmů velmi nákladné, ani byste nevěřili jak! Já nabídla potenciálním přispěvatelům, kteří budou mít zájem, děkovný telefonát nebo zaslání podepsané fotky - snažíme se tak motivovat fanoušky, kteří by mohli náš film jakkoli podpořit.


COF: Jakou nejnáročnější scénu jsi za svou kariéru natáčela?

GC: Rozhodně náročné bylo natáčení mého prvního seriálu "Young Americans" (pro The WB). Bylo mi teprve 15, nikdy jsem v ničem profesionálně nehrála a byla jsem strašně nervózní. Nejtěžší byla hned první scéna, protože mou starší sestru hrála Kate Bosworthová a já ji už předtím hrozně obdivovala!


COF: Máš kromě "Girltrash: ANL", "Dr. House" a samozřejmě "YCU" rozplánované nějaké další projekty?

GC: Momentálně se chystám na dokument o drsné realitě obchodu s lidmi. Pracuju v neziskové organizaci jménem FAIR Fund, která pomáhá přeživším sdělovat své příběhy, a doufáme, že tím filmem naše děvčata (a chlapce) zviditelníme.


COF: Co je pro tebe v zábavném průmyslu nejtěžší? A největší odměna?

GC: Myslím, že nejhorší je hluché období mezi pracemi. Ráda pracuju a je hrozné, když nemůžete hrát (profesionálně) pořád, zvlášť v dnešní ekonomice, která zase tolik pracovních příležitostí nenabízí. Hodně náročné jsou i konkurzy, ty také nemám v oblibě. Strašně nerada soutěžím s ženami, které mají stejné sny jako já, prostě to není správné. Ale když práci dostanete, zvlášť nějakou, která obsahuje důležité poselství, tak to za všechny ty nesnáze stojí.


COF: Pro ty, co nečetli tvůj rozhovor s našimi přáteli na SouthOfNowhereOnline.com, můžeš prozradit našim čtenářů, jestli využíváš nějakou sociální síť?

GC: Momentálně žádnou sociální síť nevyužívám. Před pár lety jsem měla účet na myspace a před rokem jsem zrušila účet na facebooku, ale v současné chvíli se podílím pouze na své osobní stránce www.gabriellechristian.com.


COF: Postavami, které jsi hrála, jsi inspirovala mnoho lidí, jaký je to pocit vědět, že jsi inspirovala tolik lidí?

GC: Páni, to je velmi laskavé. Děkuju. Jsem vděčná, že jsem mohla hrát takové skvělé postavy a můžu jen doufat, že pro mladé lidi poskytuju pozitivní vzor. Sama jsem se jako divačka hodně naučila od svých oblíbených herců na plátně nebo obrazovce.


COF: Jak víš, na naší stránce se zabýváme odhalováním falešných identit, které neustále ovlivňují životy celebrit a fanoušků. Jaký máš názor na stránky těchto lidí, zvlášť těch, kteří se vydávají za tebe?

GC: Podívejte, fanouškovské stránky jsou podle mě super! Ale není fér, aby lidé předstírali, že jsou někdo jiný, zvlášť když tam píší negativní věci. To prosím nedělejte!


COF: Točí se stále více mainstreamových seriálů, které se soustředí na lesbickou a gay komunitu, ať už jsou jejich hlavní herci v homosexuálním vztahu nebo mají přímo otevřeně homosexuální ústřední postavu. Co to podle tebe znamená pro budoucnost lesbické/gay televizní zábavy a vůbec pro celou komunitu?

GC: Myslím, že je to úžasné. Pokud zobrazují komunitu v pozitivním světle.


COF: Co děláš (koníčky, sporty, atd.), když nenatáčíš?

GC: Jsem hrozný blázen do bojového umění Krav Maga. Tuhle izraelskou sebeobranu trénuju už skoro dva roky a moc se mi líbí, co to udělalo s mou myslí / tělem / duší. S manželem také máme rádi venkovní aktivity, vandrování, turistiku, kempování, lezení po skalách, atd. Vždycky je fajn všechno, co můžeme dělat venku s naším psem.


COF: Jaké bylo natáčení "Dr. House"?

GC: Úžasné. Všichni byli hrozně milí, včetně hlavních herců, ale nejúžasnější byla Jennifer Greyová (hrála mou mámu). Obdivuju Jennifer už od dob "Hříšného tance" a bylo skvělé pracovat před kamerou se svou inspirací. I moje postava byla super, líbilo se mi, že říkala, co si myslí, a nedala si od nikoho nic líbit. Také se mi moc líbilo točit s těmi miminky. Byla moc roztomilá.


COF: Nezatoužila jsi postavit se u nějakého filmu nebo seriálu za kameru?

GC: Jednou bych ráda produkovala nebo režírovala, ale musí jít o správný scénář a poselství.


COF: S jakým hercem nebo herečkou bys jednou ráda točila?

GC: V současnosti u mě stojí nejvýše Natalie Portmanová. "Black Swan" je fantastický film. Také bych ráda točila s Cate Blanchettovou, Kate Winsletovou, Hilary Swankovou a Meryl Streepovou. Jak dokáží tyhle ženy zahrát tak úplně odlišné role? Je to veliká záhada.


COF: Máš nějaké zvyky nebo určité postupy, když se připravuješ na roli?

GC: Vždycky se snažím zcela ponořit do kůže své postavy a také se snažím využívat věci ze svého života, které mi k tomu mohou pomoct.




Před otázkami fanoušků:

Pozdravuje tě Valery Ortizová (pozn.: Madison ze SON) a následuje otázka od jiného tvého bývalého hereckého kolegy (pozn.: Sean ze SON) – GC: Moc zdravím, Val! :)

Austen Parros: Jaký herec nebo herečka tě jako herečku nejvíce ovlivnili?

GC: Julie Andrewsová. Během dospívání jsem ji zbožňovala a právě její film "Za zvuků hudby" u mě vzbudil touhu (a stále budí) natáčet filmy.


OD FANOUŠKU:

COF: Nechtěla bys natočit desku nebo se vrátit k divadlu? (twitter)

GC: Vrátit se k divadlu by bylo úžasné, vyrůstala jsem v divadle a zvlášť ráda mám muzikály. A natočení desky by bylo šíleně super, to bych jednou podnikla moc ráda! Kdo ví, třeba bude Girltrash deska!


COF: Které seriály by si podle mě neměl nechat člověk ujít? (facebook)

GC: Dexter (drama). Tudorovci (historie). Nurse Jackie (inteligentní humor). Vincentův svět (komedie). V podstatě úplně všechno, co běží na Showtime a HBO!


COF: Jaké sis dala novoroční předsevzetí? (twitter)

GC: Že budu víc žít přítomností a budu pozitivnější a trpělivější.


COF: Jaký film se ti v roce 2010 nejvíc líbil? (twitter)

GC: Black Swan.


COF: Jaký je manželský život? (twitter)

GC: Nemohl by být lepší, jsme nejlepší přátelé na celý život :)


COF: Jaký byl největší rozdíl mezi pracemi na You're Cordially Univited, SON a Girltrash? (twitter)

GC: No, YCU je krátký film, takže natáčení trvalo jen týden. SON zabral asi 5 let mého života! A Girltrash je obzvlášť super, protože děláme na webovém seriálu a filmu od roku 2007. Dá se říct, že se k postavě, kterou si zamiluju, ráda vracím. Bylo by moc fajn, kdybychom jednou mohli z YCU udělat celovečerní film. Mrk, mrk, Fontesso! :)


POSLEDNÍ OTÁZKY:

COF: Poradila bys něco fanouškům / čtenářům, kteří jsou ve stejné situaci jako tvá postava v "YCU"?

GC: Řekněte to rodičům, i když se bojíte. Protože je lepší podstoupit tohle riziko, než ztratit něčí důvěru.


COF: Chtěla bys říct něco na závěr?

GC: Moc vám děkuju, že dál sledujete mou kariéru a vynasnažím se vám dát vědět o svých budoucích počinech!


autor stránek
petrSF

Zpět na hlavní stranu