Rozhovor s Gabrielle Christian
pro www.southofnowhereonline.com
(22.4.2010)

Překlad a poznámky: petrSF

Gabrielle, napadlo mě, že tebe i fanoušky by mohlo zajímat, že jsi obdržela víc otázek od fanoušků než kdokoli jiný, s kým jsme dosud dělali rozhovor!

Páni. Jsem poctěná, díky moc! I když si nejsem jistá, jestli fanoušky zajímá víc Spencer nebo JÁ! Spencer byla moc prima holka :0)

Jak ses dostala ke hraní?

No, ve třech letech jsem začala s tancem, step, jazz, balet. Když mi bylo devět, dostala jsem roli ve svém prvním muzikálu - THE WIZ. Tak šťastnou holčičku jste ještě neviděli! Ve dvanácti jsem pak dostala manažera a agenta a od té doby profesionálně hraju (velké díky patří mé mámě, která dobrovolně trávila strašně moc času doprovázením nezletilé, ha!) Dokonce jsme s mámou založily vlastní divadelní společnost, aby měly děti v mém rodném městě víc příležitostí ke hraní a The Cheverly Young Actors' Guild úspěšně funguje dosud!

Pro ty, co to nevědí, máš veřejný profil na Myspace, Facebooku, nebo Twitteru? Pokud ano, jak tě najdeme?

Momentálně nevyužívám žádný druh sociální sítě, ale v minulosti ano. A moc si vážím toho, že mám fanoušky, které mi vytvářejí fanouškovské stránky, děkuju, děkuju!

Existuje adresa pro fanoušky, na které by mohli získat tvůj podpis nebo podepsanou fotku?

Ano, můžete napsat do mé agentury. The Osbrink Agency; Attn: Gabrielle Christian; 4343 Lankershim Blvd Suite 100, Universal City, CA 91602

Jaký je manželský život?

Báječný.

A jak se daří tvé fence Izzy?

Výborně! Konečně se nám poštěstilo mít doma zdravého psa! Chudák Buddy Jr. :(, náš poslední pes, který zemřel před dvěma lety na selhání ledvin a jater. Odpočívej v pokoji, Buddíku.

(Poznámka: Fenka Izzy se jmenuje po oblíbené postavě Gaby z Chirurgů :-))

Pokud to pro tebe nebude příliš obtížné, mohla bys nám prosím povědět o svém zesnulém bratrovi Christianovi a co je SIDS, abychom lépe pochopili, proč se o to tolik zajímáš?

SIDS (Sudden Infant Death Syndrome - syndrom náhlého úmrtí kojenců) je označení pro náhlou smrt kojence, u které medicína stále tápe. Dítě bez varování zemře ve spánku a momentálně neexistuje postup (ani dostatečný lékařský výzkum), který by se SIDS skoncoval. Můj bratr, Christian, zemřel na SIDS, když mu byly dva měsíce (mně bylo sedm). Moje máma následně zasvětila život SIDS, věnuje se pomoci rodičů, kteří takto přišli o dítě, a vydala knihu s názvem "SIDS & Infant Death Survival Guide," kde se věnuje tomu, co o SIDS víme a jak se vyrovnat se ztrátou dítěte. Pro více informací navštivte www.sidssurvivalguide.org.

(Poznámka: Umělecké jméno Christian používá Gaby právě na památku svého brášky. Její pravé příjmení je Horchler.)

A co Fair Fund? Co to je a co tě přimělo se zapojit?

K tomu stát se mluvčí Fair Fund mě motivovala právě postava, kterou jsem hrála v South of Nowhere! Fair Fund se stará o mladé dívky a ženy, které byly zneužívané nebo nějak diskriminované, a pomáhá těm ženám postavit se na nohy a překonat svá společenská stigmata. Spencer Carlinová pro mě byla dokonalý příklad dívky, která musela bojovat se společenskými předsudky, aby udělala ze světa lepší místo. A jsem moc vděčná, že si to Andrea Powell (zakladatelka Fair Fund a jedna z nejlepších kamarádek, co jsem kdy měla) také myslela a požádala mě, abych byla jejich mluvčí.

Pracuješ ještě v nějakých jiných charitativních organizacích kromě SIDS organizace tvé matky a Fair Fund?

Jsem velká zastánkyně opuštěných zvířat (a zvlášť fandím zvířecímu útulku v East Valley tady v LA) a v poslední době jsem se zapojila i do pomoci Haiti.

Můžeš nám říct, jak na tvé charity přispět?

Ano, přispějte prosím! I 5 dolarů může VELMI pomoct a budeme si jich VELMI vážit. Mámina stránka je www.sidssurvivalguide.org (přímo ji můžete kontaktovat i na sidses@aol.com, jmenuje se Joani Horchler). A u Fair Fund navštivte stránky www.fairfund.org (nebo napište Andree Powell na apowell@fairfund.org).

Kvůli práci, charitám, ale i pro zábavu jsi hodně cestovala, kde se ti nejvíc líbilo a proč?

K místům, kde jsem se toho nejvíc naučila a nejvíc na mě zapůsobily, patří Srdsko. V srpnu 2007 jsem já, můj manžel a Andrea Powell Srbsko navštívili, abychom natočili dokument o našich srbských Fair Fund dívkách. Dokonce jsem přesvědčila svou kamarádku Samanthu Farinella (z N/Teen Nick), aby nám ten dokument natočila! Byla to úžasná zkušenost konečně se setkat s některými z našich dívek a uvědomit si, že přestože v určitém období svého života prožily trauma, rády se o svůj příběh podělí a nalézají u toho pro sebe (i nás ostatní) sílu jít dál!

Loni jsi prý začala znovu studovat, je to pravda?

Ano, asi před rokem a půl jsem se vrátila do školy. I když tenhle semestr jsem si udělala volno kvůli cestování a konkurzům! V osmnácti hned po skončení střední školy jsem chodila na Pittsburghskou univerzitu, ale po prvním roce jsem odtamtud odešla a přestěhovala se do LA. Ve třiadvaceti jsem začala znovu studovat na Pasadena City College! Chci vystudovat sociologii, abych mohla pracovat jako sociální pracovník (pokračovat ve své charitativní práci atd.)

Jaké to bylo objevit se v klipu The Fray "How to Save a Life"?

Byla to paráda! Byla to sranda, protože když jsme přišla na plac, nevěděla jsem, jak ti kluci vypadají (samozřejmě jsem je slyšela v rádiu, ale netušila jsem, jak VYPADAJÍ). Pak jsme se s nimi já a Matt Cohen pustili v jejich přívěsu do řeči a já si řekla... "Jé, to jsou oni! To je ta kapela! Jsou sexy!" Hahaha!

Vzhledem k tomu, že jsi z otcovi strany napůl Maďarka a mluvíš plynně maďarsky, mohla bys nám prosím říct, jak se South of Nowhere řekne maďarsky?

Del el Shehova!

Proč jsi chtěla hrát v South of Nowhere?

Původně jsem prostě měla radost, že dělám konkurz na roli s takovou hloubkou a intelektem! V Hollywoodu není běžné poskytovat mladým ženám takový dobrý příklad a Spencer mi přišla velmi inspirující. Když mě pak začali volat zpátky a přišly kamerové zkoušky a obsadili mě do pilotní epizody, pomyslela jsem si: "Páni, to nemůže být pravda."

Tom (poznámka: Tom Lynch - tvůrce seriálu) ve svém rozhovoru mluvil o tom, že tě nevybral hned po pilotní epizodě, ale místo toho tě pořád zkoušel, protože si chtěl být jistý, že kombinace tebe a Mandy je dokonalá. Co sis tehdy myslela a jak se cítila, když ses dozvěděla, že jsi tu roli dostala?

No, myslím, že Tommy především neopověděl na tu otázku úplně správně. Zvláštní totiž je, že mě nechával zkoušet roli Ashley Daviesové stejně často jako mě nechával zkoušet roli Spencer! Divné, že? Ale když jsme natočili pilot, panovali nejasnosti ohledně toho, jak chtějí Spence pojmout, takže jsem musela 8 měsíců čekat, než mě konečně zavolali, že jsem tu roli dostala.

(Poznámka 1: Tom Lynch v tom rozhovoru tvrdil, že zatímco o Mandy jako Ashley měl jasno okamžitě, tak Gaby opakovaně zkoušeli, protože si nebyli jistí, jestli je ta pravá. Poznámka 2: Z té původní pilotní epizody nakonec zůstaly jen Gaby a Mandy, všechny ostatní hlavní role byly pro seriál přeobsazené.)

Chtěla jsi točit 4. sérii? Pokud ano, o čem by podle tebe byla?

To si pište, že chtěla! Všichni jsme ji chtěli! Těšila jsem se na zkoušky a strasti vysokoškolského života a zvlášť na Spenceřin pohled z hlediska dospělé lesbičky.

Měla bys zájem si znovu zahrát Spencer Carlinovou ve filmu, kdyby se někdy točil?

Děláte si srandu? Samozřejmě! Mohl by už někdo napsat scénář? :0)

Hodně lidí, kteří se dívali na seriál, přemýšlelo nebo možná pořád ještě přemýšlí o své sexuální orientaci. Přemýšlela jsi o tom, když jsi byla mladší?

Stoprocentně to chápu a sama samozřejmě nejsem výjimka! Na střední škole jsem dokonce byla zblázněná do jedné holky, ale byly jsme jenom kamarádky. Ženy mi přijdou krásné, elegantní, přitažlivé atd. Ale sexuálně mě přitahují muži. Ovšem souhlasím, že člověku může trvat dlouhou dobu, než přijde na to, co opravdu chce, a může trvat ještě déle, než to člověk přizná. Jde z toho strach, chápu to!

Co bys poradila člověku, který se podobně jako Spencer potýká se svou sexuální orientací?

Promluvte si s někým, komu věříte, neuzavírejte se do sebe. A pokud se nechcete svěřit kamarádovi nebo členu rodiny, svěřte se prosím profesionálovi. Mohu doporučit například organizaci TREVOR PROJECT.

Jaký příběh o vlivu South of Nowhere na fanoušky tě dojal nejvíc?

Dostala jsem několik velmi smutných dopisů od děcek, kteří kvůli své homosexualitě uvažovali o sebevraždě, většině těch dopisů obsahovala poděkování, že jim Spencer zachránila život.

Co ze South of Nowhere ti chybí nejvíc?

Prožívání snů a ambicí Spencer a herečtí kolegové, po kterých se mi strašně stýská!

Změnil tě South jako člověka? Pokud ano, jak?

Ano, otevřel mi oči v tom smyslu, že si víc všímám sociální nespravedlnosti ve světě. Motivoval mě, abych se pokusila pomoct, jakýmkoli způsobem můžu.


Otázky od fanoušků:

Co je ze všech epizod a webizod tvůj nejoblíbenější SON okamžik? - Mrs_MusgraveTNG

První série, první epizoda. Líbí se mi, jak se Ash a Spence poprvé potkají a zažijí intenzivní lásku na první pohled.

Netrápí tě někdy, že kvůli tomu, že role, které se vdechla život, ovlivnila mnoho životů, má značná část tvých fanoušků problémy přijmout/pochopit rozdíl mezi tebou a Spencer? - meech1354

Ne, považuju za velkou čest, že jsem Spencer hrála a dokázala někomu pomoct.

Můžeš jmenovat jeden projekt nebo okamžik, který ti změnil život nebo tě ovlivnil? - caliwilson7 - Twitter

Vzhledem k ztrátě brášky a manželství s bývalým mariňákem si víc vážím života.

(Poznámka: Manžel Gaby sloužil dva turnusy v Iráku.)

Když jsi natáčela SON, napadlo tě, že se staneš pro mnohé lidi, co se na seriál dívali, vzorem a budou k tobě vzhlížet? - adreamynorm - Twitter

Ano, tušila jsem, že by se to mohlo stát, a právě to mě pohánělo, abych odváděla co nejlepší práci.

Kteří lidí nejvíc ovlivnil tvůj život a co ses od nich naučila? - nmk1124 - Twitter

Hrozně důležiti jsou pro mě samozřejmě rodiče a představují pro mě ty nejlepší vzory pod sluncem. Ovšem obrovský vliv na můj celkový úspěch v naplnění svých snů měla mámina podpora mé herecké kariéry!

V jednom rozhovoru jsem četla, že se ti nelíbila poslední webizoda. Co bys na ní změnila? - ru2013 - Twitter

Být to na mě, tak bych neukončila seriál webizodou. Věřím, že by bývalo mnohem lepší, kdybychom měli možnost natočit ještě jednu, závěrečnou sérii.

(Poznámka: Gaby přišla poslední webizoda moc hollywoodsky happyendová, což zase některým (třeba mě ;)) maximálně vyhovovalo :-))

Jak se pracuje s Mandy Musgrave? - MichieKQR - Twitter

Mandy je okouzlující, zábavná, láskyplná a citlivá. Po profesionální i osobní stránce jsme se na place skvěle doplňovaly. A prý spolu máme na obrazovce skvělou chemii, ha! :0)

Když se teď ohlédneš za SON, byly tam nějaké zápletky, které bys změnila? - Faith865 - Twitter

Jenom to blbé ukončení pomocí webizody, hahaha.

Kdybys mohla být jakoukoli celebritou, kdo bys byla a proč? - SGGrace1986 - Twitter

Angie Jolie kvůli její charitativní práci a z hlediska talentu Rachel McAdams.

Jakou sérii SON jsi natáčela nejradši a proč? - AshFan92

Bez debaty první sérii. Líbila se mi ta autentičnost, odvážnost a pravdivost.

Četla jsi někdy povídky fanoušků? - aowheels1

Ano, v minulosti jsem je četla! Kéž byste nám mohli napsat 4. sérii! :0)

(Poznámka: Zajímavé je, že Gaby nečetla pouze Spashley povídky, ale i Mabrielle povídky tj. příběhy o tom, jak se ve skutečnosti s Mandy strašně milují a tak ;-))

Jakou písničku máš úplně nejradši? - tomboy1908

"The Way You Look Tonight" od Sinatry.

Máš oblíbenou knížku, nebo knižní sérii? - IHEARTSON

Momentálně cokoli od Miguele Ruize. "The Four Agreements" a "The Voice of Knowledge" jsou bezpochyby jeho nejlepší romány, velmi fascinující a inspirující.

Jaký okamžik týkající se tvé oblíbené postavy se ti v Dawsonově světě líbil nejvíc? - Cthescientist - Twitter

Měla jsem moc ráda Andie a její živelnost. Také mě hodně dostala její zápletka s labilní psychikou. Myslím, že každý dospívající si projde obdobím, kdy se necítí úplně labilní, a líbilo se mi, že Andie nakonec svou nemoc překonala. A co je zajímavé, zrovna před pár dny jsem se na svatbě přátel seznámila s Jamesem Van Der Beekem! Bože, jak já ten seriál milovala. Ale Pacey byl mnohem hezčí než Dawson. :0)

Ovládáš nějaké skryté talenty? - SpencerChristian

Umím se dotknout jazykem nosu!

Co jste vyváděli na place? Máš z natáčení South of Nowhere nějakou vtipnou historku? - BrandonJohnLee - Twitter

Na place se hodně krkalo a prdělo, hahaha. Ne, že bych se sama podobných nepřístojností účastnila! :0)

Líbilo se ti natáčení GirlTrash! víc než natáčení South, nebo to bylo nastejno? - JulietMStarlite - Twitter

Ježíš, obojí byla stejně velká zábava. Ale South mě víc osobně ovlivnil.

Kdyby ses mohla podívat na jakékoli místo na světe, kam bys jela a proč? - spencerFAN1

Do Tibetu kvůli meditaci, světovému míru a Mount Everestu.

Můžeš nám prozradit, kdy bude mít premiéru GirlTrash!? - SouthShelby

Doufáme, že premiéra bude na filmovém festivalu Sundance v lednu 2011!

Scházíte se někdy s herci a štábem SON? - RichiRIOT - Twitter

Ha, v jednom kuse! Zrovna jsme byli s Val, Mandy a Mattem na poslední sbírce pro Fair Fund. Naše fotky si můžete prohlédnout na www.miandmo.com/4_15_Fair_Fund. A s Maeve Quinlan jsme natáčely klipy pro GLADD, TREVOR PROJECT a POWERUP.

Čeho si na lidech vážíš nejvíc? - jbj0469

Upřímnosti, trpělivosti a těžké práce.

Jakou kapelu máš nejradši? - CaptainJaxHavok - Twitter

Á, je to nerozhodně mezi Black Eyed Peas, Green Day a Incubus!


Chtěla bys na závěr vzkázat něco fanouškům?

Moc vám děkuju, že dál podporujete mou kariéru! Jste to VY, kdo OPRAVDU ovlivňuje Hollywood a pohání nás herce. Bůh žehnej každému jednotlivému z vás. Gabrielle. :0)


autor stránek
petrSF

Zpět na hlavní stranu